Riboet Verhalenkunst & Het Indisch Zwijgen? Me Hoela!

// augustus 24th, 2015 // home

Dit najaar is Riboet Verhalenkunst volop in beweging. We werken in opdracht van het Haags Historisch Museum samen met vier theaters om de Haagse buurten te betrekken bij de pop up versie van de tentoonstelling ‘De Wereld in Den Haag’.

Het Indisch Zwijgen Me Hoela! (het verzamelen van verhalen over het toenmalige Nederlands-Indiƫ) blijft een van onze projecten.

5 september 2015: Met de Vertelparasol verzamelt Riboet verhalen tijdens buurtfestival Kleurrijk in Den Haag, in samenwerking met het Laaktheater en het pop up museum van het Haags Historisch Museum.

6 september: Riboet Verhalenkunst verzamelt verhalen in de Verhalenkast voor het Haags Historisch Museum op het jaarlijkse UIT Festival op het Lange Voorhout. Het thema is jouw band met Den Haag.

13 september: Op de Open Dag van theater Dakota in Den Haag verzamelen we verhalen over de buurt Eskamp in onze Verhalenkast.

16 september: In samenwerking met theater Vaillant in Den Haag stellen we een theatraal programma samen om het pop up museum feestelijk te openen.

11 en 13 oktober: Met de Verhalenkast verzamelen we verhalen over de sari, op het Holland India Festival in Den Haag, in samenwerking met het Haags Historisch Museum.

18 oktober: In samenwerking met theater De Nieuwe Regentes in Den Haag stellen we een theatraal programma samen om het pop up museum aldaar feestelijk te openen. Een compilatie van de gefilmde verhalen worden vertoond binnen de pop up tentoonstelling ‘De Wereld in Den Haag’. Volg onze activiteiten ook op Facebook!

Leave a Reply