Bewegingen

// januari 31st, 2014 // Carolien van Welij * BLOG

Een verhaal wordt verteld in de verhalenkast, vervolgens opgeslagen in de online-verhalenbank van ‘Het Indisch Zwijgen? Me Hoela!’ En dan? Ontrukt aan de vergetelheid en netjes opgeborgen voor de geschiedenis? Klaar? Nee, dan begint het pas!

De verhalen zijn het middelpunt van nieuwe bewegingen. Bewegingen in ruimte: zoals mijn ouders naar Java reisden om de fundamenten van de indigofabriek van mijn betovergrootvader te voelen, het graf van mijn overgrootvader te bezoeken en te rijden door het het gebied van mijn opa en oma.

Bewegingen in families: nichten zoeken neven op, tantes schrijven verhalen, onbekende neven en ooms worden gevonden, familieherenigingen in Oost en West.

En nu komen er spannende nieuwe bewegingen bij: verhalen worden kunst. Muziek, theater, beeld, dans en literatuur: vanavond kunnen we het tweede leven van verhalen zien en horen in Café Riboet in de Roode Bioscoop in Amsterdam.

Leave a Reply