Keuzes

// november 1st, 2013 // Carolien van Welij * BLOG

Keuzes maken. Hoe meer ik mij verdiep in de geschiedenis van mijn voorouders, hoe duidelijker het voor mij wordt dat het – net als in de rest van het leven – draait om keuzes maken. Je volledige familiegeschiedenis is te groot: die is oneindig in vele opzichten.

Je kunt steeds verder teruggaan in de tijd: maar waar houd je op? Je kunt je richten op één tak binnen de familie, maar ook daar dienen weer nieuwe vertakkingen zich aan. Je kunt je beperken tot bepaalde bronnen: brieven, krantenberichten. Toch is er steeds het gevaar dat je jezelf verliest in een veelheid aan gegevens en dat je de weg kwijtraakt.

Deze weblog biedt mij een heldere begrenzing: ik richt me op de Indische familiegeschiedenis en volg het spoor van het Indische bloed. En zo kwam ik op het pad van de vrouwelijke lijn van mijn oma, en haar moeder en oma.

Kiezen is belangrijk, maar soms is het leuk om je keuzes even los te laten om weer nieuwe ontdekkingen te doen. Ik ga toch eens snuffelen in een andere tak van de stamboom. Niet ver weg: de vader van mijn opa.

Wordt vervolgd.

Leave a Reply